Добре дошли в училището за магия и вълшебство Хогуортс..
Oхоо, имаме си гостенин...
Ако си магьосник си добре дошъл, а ако не си... Е, ти вече си тук, така че не ме гледай с този поглед на малко момиченце, изгубило плюшената си играчка. Няма нужда да се оправдаваш, знам, че нито си малък, нито си играеш с плюшени играчки...
Кой съм аз ли?
Този отговор ще намериш по-късно... А сега наистина мисля, че е време да влизаш, защото на някои вече им омръзна да те чакат...


Изживей магията!
 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход
Запишете се за учебната година!
19th Декември 2010, 15:42 by Elione Percival Steenwyck
Учебната година започва съвсем скоро! Запишете се за предметите, които ще изучавате...

Трябва да попълните ето тази бланка:
Име:
Дом:
Курс:
Предмети, които бихте искали да изучавате:

*Ето и самите предмети:
Астрономия


[ Full reading ]
Comments: 8
Питайте!
29th Октомври 2010, 16:57 by Elione Percival Steenwyck
Темата за въпроси... питайте каквото ви душа иска, няма никакви ограничения.

Comments: 15
Предложения и критики
29th Октомври 2010, 17:10 by Elione Percival Steenwyck
Какво мислите за форума?
Кое ви харесва в него и какво смятате, че трябва да променим. Не се притеснявайте да изкажете мнението си, няма да ви "скачаме" и да правим скандали.. [You must be registered and logged in to see this image.]


Comments: 1
Обща тема
29th Октомври 2010, 17:12 by Elione Percival Steenwyck
Ами... ако искате да кажете нещо, но се сещате в коя тема да го сложите.. пишете тук. [You must be registered and logged in to see this image.]

Comments: 1
Заети и свободни учителски герои
28th Ноември 2010, 16:23 by Elione Percival Steenwyck
ЗАЕТИТЕ ГЕРОИ ЩЕ БЪДАТ ОЦВЕТЯВАНИ В БЯЛО!


Директор на училището - Албус Дъмбълдор
АРИТМАНТИКА - професор Септима Вектор
АСТРОНОМИЯ – Професор Тереза- Мария Дарагон /героинята от книгите е заменена с друга!/


[ Full reading ]
Comments: 0
Раздадени/отнети точки
5th Ноември 2010, 21:32 by Elione Percival Steenwyck
Учителите имат право да раздават и отнемат точки по време на РП, но след това задължително трябва да пишат в тази тема...
Пример:
Сивиръс Снейп:
Отнемам пет точки от Грифиндор, заради непочтителното държание на Елиът Хъмфри в часа по ЗСЧИ!


Comments: 0
Съобщения
29th Октомври 2010, 17:00 by Elione Percival Steenwyck
Тук ще съобщаваме всичко ново около форумчето ни.
Препоръчително е да следите редовно тази тема...


Comments: 0

Share | 
 

 Учебни предмети и преподаватели

Go down 
АвторСъобщение
Александра Маргарита Русо
Hufflepuff
Hufflepuff
Александра Маргарита Русо

Posts : 59
Join date : 27.10.2010

ПисанеЗаглавие: Учебни предмети и преподаватели   30th Октомври 2010, 10:28

АРИТМАНТИКА
Преподавател – Професор Вектор
Учебник – “Нумерология и граматика”
Характеристика на предмета и допълнителни материали – за този предмет не се знае много. Учениците се занимават с числа и диаграми. Предметът започва да се изучава в трети курс.
История и значене – вероятно е подобна на аритметиката – дял от математиката, който се занимава с числата, изразени в цифри, и действията с тях (думата аритметика идва от старогръцки и означава именно наука за числата). Думата аритмантика може да бъде и съставна от аритметика и семантика (наука за значението на имената) и да е “наука” за значението на числата.


АСТРОНОМИЯ
Преподавател – Професор Синистра
Учебник – неизвестен
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на звезди, движение на планетите и техните спътници, космически явления. Часовете се провеждат веднъж седмично в полунощ на най-високата астрономическа кула на замъка, достъпът до която е забранен извън часовете по астрономия. Учениците имат нужда от телескоп.
История и значене – астрономията възникнала още в древността в Древен Египет, където си служели с движението на звездите и планетите за да определят времето за сеитба и жътва. По звездите древните разбирали кога е време за разлив на реките, а моряците се ориентирали по звездното небе. Понятието е съставено от старогръцкото наименование за звезда и думата за закон, уредба, устройство.


БИЛКОЛОГИЯ
Преподавател – Професор Спраут (ръководител на дом “Хафълпаф”)
Учебник – “Хиляда магически билки и плесени” от Филида Спора
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на различните магически растения, гъби и плесени, техните свойства и грижите за тях. Часовете се провеждат в оранжериите зад замъка три пъти седмично. Учениците имат нужда от защитни ръкавици от змейска кожа или друга подобна. Книги, свързани с предмета, са ”Енциклопедия на отровните гъби” и ”Магически средиземноморски растения и техните свойства”.


ВЪЛШЕБСТВО
Преподавател – Професор Филус Флитуик (ръководител на дом “Рейвънклоу”)
Учебници – “Класически заклинания” (от първи до седми курс) от Миранда Гошоук
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на най-популярните и използвани магии и заклинания – левитация (от латинската дума за лек – повдигане на някакво тяло без да бъде докоснато, със силата на човешката воля), призоваваща и отпращаща магия, развеселителна магия и др. Книги, свързани с предмета, са "Аналогия на заклинанията от осемнайсети век", "Древни и забравени заклинания и магии", "Има ли пръчка, има ли начин".


ГРИЖА ЗА МАГИЧЕСКИ СЪЗДАНИЯ
Преподавател- Рубиъс Хагрид (пазител на ключовете и дивеча)
Учебници – “Фантастични животни и къде да ги намерим” и “Чудовищна книга за чудовища”
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на създанията в магическия свят, тяхното местоживеене, характеристики и способности. Часовете се провеждат на открито около замъка. Книги, свързани с предмета, са "Видове змейове във Великобритания и Ирландия", "От яйцето до пъкъла", "Отглеждане на змейове за удоволствие и печалба", "Пернати или копитни?", "Ръководство за гледачи на змейове", "Ръководство по психология на хипогрифите", "Страховити обитатели на подводните глъбини", "Студия върху агресивното поведение на хипогрифите", "Хората, които обожават змейове”.


ЗАЩИТА СРЕЩУ ЧЕРНИТЕ ИЗКУСТВА
Преподаватели – Професор Снейп
Учебници - "Тъмните сили: Ръководство за себеопазване" от Куентин Тримбъл, през времето на Проф. Локхарт - ”Блуждаене с бродници”, ”Ваканция с вещици”, ”Екскурзия с вампири”, ”Излети с Йети”, ”Скитосване с върколаци”, ”Туризъм с тролове”
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на различни проклятия и техните контрапроклятия, както и заклинания срещу опасните магически създания и същества. Книги, свързани с предмета, са ”Възход и падение на Черните изкуства” и ”Основи за урочасването за дейни и гневни”.


НАУКА ЗА ДРЕВНИТЕ БУКВИ РУНИ

Преподавател – неизвестен
Учебник – ”Древните руни стават лесни” (или ”Колко са лесни древните руни”)
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на древните букви руни и работа с различни рунически речници и преводи. Предмета започва да се изучава в трети курс.
История и значене – руните са най-древната германска писменост, разпространена най-вече сред скандинавските народи, представляваща “букви” от прави и начупени линии. Развитие: стара руническа азбука (ІІІ-ІХ в.), нова руническа азбука с два варианта – шведсконорвежки и датски (ІХ-Х в.), и пунктирана руническа азбука (ХІ в.). Думата идва от скандинавски и означава тайна, магически знак.


ИСТОРИЯ НА МАГИЯТА
Преподавател – Професор Бинс (дух бродник)
Учебници – “История на магията” от Батилда Багшот и “Магическа теория” от Ейдълбърт Уофлинг
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на важни исторически събития и дати – договори, бунтове на таласъми, закони и др. Книги, свързани с предмета, са ”Велики магьосници на двайсети век”, ”Забележителни магически имена на нашето време”, ”Значителни съвременни магически открития”, ”Изследване на най-съвременните тенденции в магията”, ”История на “Хогуортс”, ”По следите на магическите събития”, ”Справочник по средновековна магия”.


ЛЕТЕНЕ
Преподавател – Мадам Хууч (рефер на куидичните мачове)
Учебник – няма
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма предвижда изучаване на летене с метла, играта куидич и нейните правила . Часовете се провеждат само през първи курс на поляните около замъка. Книги, свързани с предмета, са “Куидичът през вековете” и “В полет с гюллетата”.


МЪГЪЛОЗНАНИЕ
Преподавател – неизвестен
Учебник – “Бит и обществен живот на британските мъгъли”
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на електрически уреди, приспособления за повдигане на тежки предмети и други предмети и технологии, с които си служат обикновените хора. Целта на часовете е младите магьосници да за запознаят със света на мъгълите, за да могат по-лесно да се слеят с тях. Предметът започва да се изучава в трети курс и е подходящ за тези, които имат намерение да работят във връзка с не-магьосниците.


ОТВАРИ
Преподавател – Професор Слъгхорн
Учебник – “Магически разтвори и отвари” от Арсениус Джигър
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва изучаване на някои от най-важните отвари, приготвяне на противоотрови и разтвори. Часовете се провеждат в студените и мрачни подземия на замъка. Учениците имат нужда от оловен котел (стандартен размер №2), месингови везни, комплект обикновени или кристални стъкленици, както и различни съставки за отварите. Книга, свързана с предмета, е ”Свръхсилни отвари”, намираща се в забранения отдел на училищната библиотека.


ПРОРОКУВАНЕ
Преподавател – Професор Сибила Трелони
Учебник – “Разбулване на бъдещето” от Касандра Ваблатска
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва гадаене по чаени листенца и птичи вътрешности, на длан и кристално кълбо, както и предричане на бъдещето спрямо движението на планетите и спътниците им. Класната стая се намира на върха на Северната кула и е доста ексцентрична. Книги, свързани с предмета, са ”Предсказване на непредсказуемото:как да се защитим от изненади”, ”Прокоби за смърт: какво да правим, ако разберем, че идва най-лошото”, ”Счупени кълба: когато късметът ни напусне”. Предметът започва да се изучава в трети курс.


ТРАНСФИГУРАЦИЯ
Преподавател – Професор Минерва Макгонъгол (заместник директор и ръководител на дом “Грифиндор”)
Учебници – “Ръководство по трансфигурация” (за начинаещи, за средно напреднали, за напреднали) от Емерик Суич
Характеристика на предмета и допълнителни материали – учебната програма включва преобразяване на един предмет в друг, изучаване на различните начини за трансфигурация и на зоомаговете – хора, превръщащи се в животни. Списанието “Съвременна трансфигурация” е доста популярно в магическия свят.
История и значене – думата трансфигурация идва от латински език и означава внезапна промяна на един образ в друг.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Учебни предмети и преподаватели
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в училището за магия и вълшебство Хогуортс.. :: Важно :: Разяснения-
Идете на: